Biologisch afbreekbare smeermiddelen voor elke branche

Ontdek de kracht van Duport Lubricare,
uw specialist in biologisch afbreekbare smeermiddelen!

Duport Lubricare is een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar in het vak zit. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u voorzien van advies voor de best passende biologisch afbreekbare smeermiddelen voor uw machine(s). We hebben al veel klanten mogen helpen, zoals u kunt lezen in deze klantcases.

Functie en eigenschappen van smeermiddelen

Smeermiddelen zijn bedoeld om wrijving te verminderen en de hydraulische componenten van machines te beschermen. Maar dat is niet het enige wat moderne smeerolie doet. Door wrijving in de machine wordt warmte gegenereerd. Om de levensduur van de machine te verlengen moet deze warmte zo goed mogelijk worden afgevoerd, ook hier speelt het smeermiddel een belangrijke rol. Andere functies van smeermiddelen zijn reinigen, afdichten en het voorkomen van het ontstaan van corrosiecellen. Goede smeermiddelen beschikken over een paar belangrijke eigenschappen, waaronder:

  • Viscositeit en zijn index: hoe hoger de viscositeitsindex van smeerolie, hoe beter de prestatie.
  • Oxidatieweerstand: oxidatie leidt tot een verandering van het zuurgetal en vermindert de viscositeit. Hoe beter de smeermiddelen, hoe beter de oxidatieweerstand.
  • Corrosieweerstand: smeermiddel mag geen componenten bevatten die corrosie veroorzaken bij metalen onderdelen in machines of motoren.

Waarom biologisch afbreekbare smeermiddelen gebruiken voor machines?

Hydraulische olie is onmisbaar bij het gebruik van allerlei (zware) machines. Voor de branches offshore en grond-, weg- en waterbouw worden veel machines buiten gebruikt in de natuur. Helaas zitten veel smeerolieën vol met schadelijke stoffen voor de natuur. Wanneer bij de offshore branche deze schadelijke stoffen lekken in het water, ontstaat er een dunne laag op het oppervlak waardoor de dieren en planten in het water niet genoeg zuurstof krijgen. Ook bij de grond-, weg- en waterbouw bestaat er een grote kans dat deze olie lekt en dit is zeer schadelijk voor de natuur.

Gelukkig is er een alternatief ontwikkeld, namelijk de MOTOREX ECOSYNT HEES smeermiddelen. Deze hydraulische olie is biologisch afbreekbaar en vrij van PFAS, waardoor ze geen van de volgende substanties bevatten: lood (Pb), kwik (Hg), cadmium (Cd), zeswaardig chroom (Cr-VI), polybroombifenylen (PBB) en polybroomdifenylethers (PBDE). Deze olie wordt na enige tijd biologisch afgebroken waardoor het niet schadelijk is voor de kwetsbare natuur en dieren.

Alle voordelen van de MOTOREX biologisch afbreekbare olie op een rij

Dat de hydraulische olie van MOTOREX biologisch afbreekbaar is, is niet het enige voordeel. We hebben alle voordelen voor u op een rijtje gezet:

✅ Verminderde downtime van uw machine, onder de juiste condities gaat MOTOREX ECOSYNT HEES tot wel 15.000 uren mee;
✅ Volledig biologisch afbreekbaar;
✅ 100% vrij van PFAS;
✅ U werkt milieuvriendelijk en vermindert uw carbon footprint;
✅ Gratis bemonstering: wilt u overstappen, dan bieden wij persoonlijke begeleiding bij elke stap;
✅ Gemakkelijk te reinigen met ons zeer gebruiksvriendelijke filtratiesysteem Cardev;
✅ Begeleiding bij elke stap van de overgang naar biologisch afbreekbare smeerolie.

Aan welke branches leveren wij?

Duport Lubricare levert aan alle branches die hydraulische olie nodig hebben voor hun machines en motoren. Maar onze focus ligt voornamelijk op de offshore en grond-, weg- en waterbouw branches. Deze branches hebben veel te maken met kwetsbare natuurgebieden en water, waardoor het in deze branches des te belangrijker is om biologisch afbreekbare olie te gebruiken.

Maak eenvoudig de stap naar MOTOREX onder begeleiding van onze adviseurs

Duport Lubricare zit al meer dan 30 jaar in het vak, waardoor we voorbereid zijn op al uw vragen. Wij kunnen u begeleiden en adviseren bij al uw uitdagingen rondom hydraulische oliën. Ook bieden we een gratis bemonstering, waarmee we uitzoeken of uw huidige machine geschikt is om te vullen met de biologisch afbreekbare hydrauliekolie van MOTOREX. Omdat we staan voor goede service hebben we alle verschillende soorten oliën van MOTOREX op voorraad in ons magazijn. Hierdoor is het mogelijk om binnen 24 uur de gewenste olie te leveren.

Meer weten? Neem contact op voor meer informatie of om een vrijblijvende test van uw huidige olie aan te vragen.

Neem contact met ons op
Social Media
Instagram
LinkedIN
Postadres

Duport Lubricare BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl

Bezoekadres

Duport Lubricare BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl