Duport Lubricare: uw partner in PFAS-vrije smeermiddelen

High-performance smeermiddelen zijn onmisbaar voor hydraulische systemen: ze zorgen ervoor dat de systemen soepel blijven lopen en voorkomen schade. Deze systemen worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de agrarische sector. Door te kiezen voor hoge kwaliteit smeermiddelen waar geen PFAS in verwerkt is, vergroot u de betrouwbaarheid van uw hydraulische systemen, bent u minder tijd kwijt aan onderhoud en kiest u voor een duurzame oplossing. 

Specialist in PFAS-vrije smeermiddelen

Duport Lubricare heeft ruim 30 jaar ervaring met smeermiddelen van de hoogste kwaliteit. Al onze smeermiddelen zijn biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke PFAS. Wij zijn de officiële importeur en distributeur in Nederland van de smeermiddelen van het Zwitserse Motorex. Deze fabrikant van onder meer olie levert smeermiddelen van de hoogste kwaliteit, waar geen PFAS in gebruikt wordt. 

We zetten onze kennis en ervaring graag voor u in om u te adviseren over het gebruik van de juiste smeermiddelen op de juiste manier. Wilt u meer weten over onze werkwijze of over onze producten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, ons team staat voor u klaar!

Contact opnemen

 0031 (0)623037020
 Michael@duportlubricare.nl

Wat is PFAS en waarom is PFAS schadelijk?

PFAS - wat staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen - is een verzamelnaam voor een grote groep chemische stoffen. Er bestaan ongeveer 6.000 verschillende PFAS, die niet in de natuur voorkomen, maar door de mens gemaakt zijn. 

Deze stoffen hebben verschillende handige eigenschappen en zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te produceren. Zo kunnen producten die met PFAS gemaakt zijn goed tegen warmte en zijn ze water-, vet- en vuilafstotend. Hierdoor zijn PFAS-producten erg populair en worden ze in heel veel producten gebruikt, zoals pannen met een anti-aanbaklaag, regenjassen en smeermiddelen.

Van veel PFAS is echter bekend dat ze negatieve eigenschappen hebben. De bekendste voorbeelden hiervan zijn PFOS, PFOA en PFTE (ook wel bekend onder de merknaam Teflon). Deze stoffen zijn niet of nauwelijks afbreekbaar en blijven dus na gebruik aanwezig in het milieu. Ze verspreiden zich gemakkelijk, waardoor ze inmiddels overal aanwezig zijn, zoals in het drinkwater en in het milieu. Daarnaast zijn ze toxisch en kunnen ze dus nadelige gezondheidseffecten hebben.

Vanwege deze nadelige effecten zijn sommige PFAS inmiddels verboden en gelden er strenge regels aan het gebruik van PFAS. De smeermiddelen van Motorex zijn geheel vrij van PFAS en voldoen daarmee aan de strengste eisen - ook richting de toekomst. Meer informatie over de producten van Motorex vindt u hier.

Biologisch afbreekbare en PFAS-vrije smeermiddelen

Een van de eigenschappen van PFAS is dat het ervoor zorgt dat materialen niet aan elkaar plakken, dit maakt het zeer geschikt voor het gebruik in smeermiddelen. Echter, vanwege de negatieve effecten van PFAS willen veel bedrijven deze stoffen vermijden. 

Daarom werken wij met de smeermiddelen van het Zwitserse merk Motorex. Deze middelen zijn volledig PFAS-vrij en zijn ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar. U kunt de middelen van Motorex zelfs hergebruiken. De smeermiddelen worden gemaakt van verzadigde esters, waardoor ze eenvoudig te reinigen en vervolgens opnieuw te gebruiken zijn. 

Daarnaast gaat de olie van Motorex tot wel 10 keer langer mee dan conventionele smeerolie, tot wel 15.000 uren. De Ecosynt lijn van het merk is hiermee veel duurzamer dan traditionele middelen en hoeft gedurende de levensduur van uw machines niet vervangen te worden. 

We komen graag bij u langs om uw huidige smeermiddelen te monsteren. Deze sturen wij vervolgens op naar het laboratorium van Motorex in Zwitserland, waar uw huidige olie onderzocht wordt op de mengbaarheid met de smeermiddelen van Motorex. Motorex geeft de garantie dat hun smeermiddelen volledig compatibel zijn met andere biologisch afbreekbare smeermiddelen. 

PFAS-vrije smeermiddelen bij Duport Lubricare

De smeermiddelen van Motorex bieden een absolute meerwaarde aan uw hydraulische systemen. Daarnaast leveren ze ook nog eens een aanzienlijke bijdrage aan het milieu en de gezondheid, doordat ze PFAS-vrij en biologisch afbreekbaar zijn. Wij zijn de Nederlandse importeur en distributeur van dit Zwitserse merk en adviseren u graag over het toepassen van deze hoogwaardige smeermiddelen in uw huidige werkwijze. 

 

Neem contact met ons op
Social Media
Instagram
LinkedIN
Postadres

Duport Lubricare BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl

Bezoekadres

Duport Lubricare BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl