Biologisch afbreekbaar en PFAS-vrij: MOTOREX ECOSYNT HEES smeermiddelen

Hydraulische olie van de hoogste kwaliteit is onmisbaar bij het gebruik van allerlei soorten (zware) machines. Door te kiezen voor de juiste, moderne hydraulische olie, verlengt u de levensduur van uw machines, hebben ze minder onderhoud nodig én kiest u voor een duurzaam alternatief voor andere oliën. 

De ECOSYNT HEES lijn van het Zwitserse MOTOREX bestaat uit snel biologisch afbreekbare hydraulische oliën, die gemaakt zijn op basis van verzadigde estervloeistoffen. Dit zorgt ervoor dat de olie gemakkelijk te reinigen en dus herbruikbaar is. Zo kunnen de oliën uit de ECOSYNTH HEES lijn veel langer gebruikt worden dan andere smeermiddelen. 

De optimaal op elkaar afgestemde, zinkvrije additieven garanderen maximale smeerbetrouwbaarheid over een breed temperatuurbereik, gedurende de hele gebruiksperiode. 

Duport Lubricare is de officiële dealer binnen Nederland van de biologisch afbreekbare MOTOREX oliën. Wij zijn met onze ruim 30 jaar ervaring op het gebied van biologisch afbreekbare smeermiddelen dé specialist in ons vakgebied. Deze ervaring zetten we graag voor u in: neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf door te spreken.

Contact opnemen

Een duurzame en PFAS-vrije oplossing

De biologische smeermiddelen van MOTOREX zijn vrij van PFAS en bevatten geen van de volgende substanties:

• lood (Pb), kwik (Hg), cadmium (Cd), zeswaardig chroom (Cr-VI), polybroombifenylen (PBB) en polybroomdifenylethers (PBDE)

De officiële bevestiging kunt u hier downloaden.

In veel branches wordt al geëist dat er PFAS-vrij gewerkt wordt en de verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd in steeds meer industrieën een vereiste zal worden. Wilt u alvast inspelen op deze duurzame ontwikkeling of bent u bijvoorbeeld vanwege een aanbesteding op zoek naar een PFAS-vrij hydraulische olie? Onze experts beschikken over meer dan 30 jaar kennis van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Wij kijken graag eens met u mee naar de best passende oplossing voor uw uitdagingen. 

Neem contact met ons op

Mengbaar met andere biologisch afbreekbare hydraulische oliën

In tegenstelling tot het gros van de markt is de hydraulische olie van MOTOREX mengbaar met andere biologisch afbreekbare oliën. Dit biedt u grote voordelen: wanneer u wilt overstappen naar de PFAS-vrije, biologisch afbreekbare producten van MOTOREX, is deze olie gewoon te mengen met uw huidige biologisch afbreekbare hydraulische olie. U hoeft de machine dus niet te legen en de olie weg te gooien.

Wilt u graag zeker weten dat de olie van MOTOREX mengbaar is met uw huidige smeermiddelen? Wij kunnen dit, per object, gratis en geheel vrijblijvend voor u laten onderzoeken. U ontvangt van ons dan een officiële rapportage van de mengbaarheid. De mengbaarheid is dan officieel en MOTOREX neemt in dat geval de garantie op zich.

Compatible met alle gangbare afdichtingen

Alle hydraulische oliën van MOTOREX zijn compatible met alle gangbare afdichtingen. Dit betekent dat er geen aanpassingen aan uw systemen nodig zijn, voordat u met de biologisch afbreekbare smeermiddelen van MOTOREX gaat werken. 

Waarom kiezen voor biologisch afbreekbaar?

Biologisch afbreekbare producten zijn steeds vaker een must. Steeds meer bedrijven zijn hiermee bezig en vanuit opdrachtgevers bij projecten wordt vaak gevraagd om gebruik te maken van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Dit geldt voornamelijk wanneer er in kwetsbare natuurgebieden gewerkt wordt. Wilt u ook uw impact op het milieu zo laag mogelijk houden? Dan biedt de smeermiddelenlijn van MOTOREX uitkomst voor u.

Een smeermiddel is biologisch afbreekbaar wanneer het volledig kan worden afgebroken door micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Wanneer er onverhoopt MOTOREX Ecosynt olie wordt gelekt, is deze binnen 28 dagen al voor 90% biologisch afgebroken. 

Uw CO2-footprint verlagen zonder extra kosten

Een hydraulisch systeem draait gemiddeld 1.500 uur met dezelfde olie. Tijdens de gehele levensduur van een machine moet de olie dus zeker tien keer vervangen worden. Met de duurzame olie van MOTOREX is vervangen niet meer nodig: deze olie gaat maar liefst 15.000 uur mee. In de praktijk is dat vaak net zo lang als de machine zelf. De ECOSYNT lijn van MOTOREX is duurzamer en daarmee bespaart u op termijn geld, ook omdat uw machines niet stil komen te staan om de olie te verversen. De producten van MOTOREX zijn zeer hoogwaardige producten, die goedgekeurd zijn door toonaangevende fabrikanten en wereldwijd geaccepteerd worden via ecolabels.

Levering binnen 24 uur - gratis bemonstering, advies en begeleiding bij Duport Lubricare

Duport Lubricare is gespecialiseerd in het leveren van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Tot onze service behoort levering binnen 24 uur. Deze service kunnen wij u bieden, omdat wij alle typen smeermiddelen zoveel mogelijk op voorraad hebben in ons goed gevulde magazijn.

Wilt u uw CO2-footprint verlagen zonder extra kosten? Wij rekenen dit graag voor u uit met behulp van de officiële CO2-footprint rekentool. 

Ons team bestaat uit specialisten met ruim 30 jaar ervaring in biologisch afbreekbare smeermiddelen. We kunnen u begeleiden en adviseren bij al uw vraagstukken rondom oliën en we helpen u graag met testen of uw huidige machine geschikt is om te vullen met de biologisch afbreekbare hydrauliekolie van MOTOREX. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een vrijblijvende test van uw huidige biologisch afbreekbare olie aan te vragen.

Contact opnemen

 

Michael Anslijn (Adviseur)
0031 (0)623037020
michael@duportlubricare.nl

Neem contact met ons op
Social Media
Instagram
LinkedIN
Postadres

Duport Lubricare BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl

Bezoekadres

Duport Lubricare BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl