Smeermiddelen die niet schadelijke zijn voor mens en milieu

Zonder risico overstappen op biologisch afbreekbare olie 

“Er is geen enkele reden om niet over te stappen op biologisch afbreekbare smeermiddelen”, stelt Michael Anslijn van Duport Lubricare onomwonden. “De olie van het Zwitserse Motorex gaat de hele gebruiksduur van een machine mee, is mengbaar met andere biodegradables, PFAS vrij, volledig afbreekbaar en we nemen desnoods de fabrieksgarantie over. Dus waarom zou je het niet doen? Het is net zo belangrijk als emissieloos werken.” 

''Biologisch afbreekbaar heeft heel veel voordelen en is futureproof''

Anslijn heeft als adviseur bij Duport Lubricare jarenlang ervaring met biologisch afbreekbare smeermiddelen. Bevlogen somt hij de voordelen ervan op: “Omdat het gemaakt is op basis van verzadigde estervloeistoffen is de olie van Motorex compatible met alle gangbare afdichtingen. Aanpassingen aan een machine zijn dus niet nodig en overstappen van minerale oliën naar biologisch afbreekbare is daarom een fluitje van een cent. Bovendien hoef je ze gedurende de hele levensduur van een machine niet te vervangen. Minder stilstand dus, minder arbeid en veel minder gebruik van schadelijke stoffen. Tel uit je winst!”  
Mocht er onverhoeds een slangbreuk optreden dan zijn de smeermiddelen van Motorex niet schadelijk voor het milieu. Anslijn: “75 Procent breekt binnen 28 dagen af, volgens de OECD 301B-richtlijn. Niet voor niets schrijven steeds meer opdrachtgevers - gemeenten, maar ook Waternet - biologisch afbreekbare smeermiddelen voor.”
Machine-eigenaren die vrezen dat hun fabrieksgarantie vervalt omdat ze overstappen op een ander smeermiddel kan Anslijn geruststellen. “Samen met Motorex geven we - na gratis bemonstering van de olie - een verklaring van mengbaarheid met de huidige olie in het systeem af. Vervolgens nemen we de garantie zwart op wit over. 

Biologisch afbreekbare olie zeer geschikt voor filtratie
''Filteren kan vaak zelfs terwijl de machine gewoon doordraait''

Anslijn geeft graag extra uitleg over duurzame smeermiddelen. “En over onze CARDEV filtratiesystemen die speciaal zijn ontworpen om hydraulische smeermiddelen te ontdoen van vuil en water. In de meeste gevallen kan dat zelfs terwijl de machine gewoon doordraait”, legt hij uit. “Smeermiddel op basis van verzadigde esters laat zich namelijk heel makkelijk op lagere temperaturen reinigen. Met CARDEV is het mogelijk om de hydrauliekolie in het systeem schoner dan nieuw te krijgen en te houden. Dat betekent minder stilstand, een langere levensduur, minder verspilling en beter voor mens en milieu.”  

Beeld: Michael Anslijn - Accountmanager
Duport Lubricare

Neem contact op
 0031 (0)623037020
 Michael@duportlubricare.nl

Neem contact met ons op
Social Media
Instagram
LinkedIN
Postadres

Duport Lubricare BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl

Bezoekadres

Duport Lubricare BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl