Wanneer moet je hydraulische olie verversen?

Olie verversen in zware machines

Smeermiddelen hebben een belangrijke functie in zware machines: de olie wordt in de gehele machine gebruikt om hydraulische onderdelen en andere bewegende delen in topconditie te houden.

Bij het intensief gebruiken van machines komt er vuil en ijzer in de olie. Hoe meer vuil er in de olie komt, hoe groter de kans is dat de onderdelen gaan slijten: dit wilt u voor zijn. Op een gegeven moment moet de olie dus ververst worden. Het verwisselen van olie is echter tijdrovend en kostbaar. Uw machine moet stilgezet worden en de olie moet eruit gehaald en vervolgens gerecycled worden.

Door te kiezen voor de topkwaliteit smeermiddelen van MOTOREX, vermindert u het aantal oliewisselingen drastisch: de olie gaat onder de juiste condities tot wel 15.000 standuren mee. In veel gevallen is dit zelfs de gehele lifetime van machines.

Het team van Duport Lubricare helpt u graag met het controleren van uw olie en eventueel het verversen ervan: we maken de overstap gemakkelijk! Wilt u hier meer over weten of wilt u gratis uw huidige producten laten testen op de mengbaarheid met MOTOREX? Neem vrijblijvend contact met ons op.

De voordelen van biologisch afbreekbare smeermiddelen

MOTOREX biedt met de producten uit onder andere de Ecosynth HEES lijn een kwalitatief hoogstaand én bijzonder duurzaam alternatief aan voor reguliere smeermiddelen. Dit levert belangrijke voordelen op voor het milieu én voor uw bedrijfsvoering:

  • U maakt een duurzame keuze. De olie gaat in veel gevallen bijna de gehele lifetime van de machine mee: er hoeft dus veel minder van het product gemaakt te worden;
  • De olie is kwalitatief superieur aan vergelijkbare producten en hoeft dus minder vaak vervangen te worden;
  • De olie is vrij van PFAS en voldoet daarmee aan strenge wetgeving;
  • Duport biedt gratis monitoring van de staat van uw machines aan, door de olie te checken wanneer nodig;
  • MOTOREX smeermiddelen zijn 100% mengbaar met andere biologisch afbreekbare smeermiddelen;
  • Wordt er onverhoopt olie gemorst? Het product is volledig biologisch afbreekbaar: binnen 28 dagen is het product al voor 90% afgebroken.

Hoe vaak moet olie verwisseld worden?

Wanneer de olie in uw machines teveel ijzer en vuil bevatten, moet de olie verwisseld worden. We zien vaak dat bedrijven en monteurs de olie uit voorzorg verwisselen, omdat het lastig is om precies vast te stellen wat de staat van de olie is.

De intervals waarin smeermiddelen vervangen moeten worden, verschillen namelijk. Het is afhankelijk van het type machine en de leeftijd ervan, de manier waarop de machine ingezet wordt en het aantal uren dat de machine draait. Gemiddeld gaat hydraulische olie ongeveer 5.000 uren mee. De smeermiddelen van MOTOREX gaan véél langer mee: onder de juiste condities tot wel 15.000 standuren.

Twijfelt u over de staat van de olie in (een van) uw machines? Schroom niet en neem contact met ons op, onze monteurs komen gratis bij u langs om de olie voor u te controleren. Dit doen we zo vaak als nodig is, geheel vrijblijvend.

MOTOREX en Duport Lubricare maken de overstap gemakkelijk

Bent u op zoek naar een duurzamer en kwalitatief beter alternatief voor uw huidige smeermiddelen en hydraulische olie? Omdat MOTOREX olie 100% compatibel is met andere biologisch afbreekbare smeermiddelen, is verversen niet nodig: u kunt uw machines bijvullen met MOTOREX.

We begrijpen dat u graag zekerheid wilt dat uw huidige smeermiddel inderdaad mengbaar is met MOTOREX: hier ontzorgen we u in. We komen graag bij u langs om een monster van uw huidige smeermiddel te maken. Dit monster wordt getest op de compatibiliteit in het laboratorium van MOTOREX in Zwitserland. U ontvangt een officieel certificaat van de uitkomst: zo weet u zeker dat u uw huidige machine onbezorgd kunt bijvullen met de biologisch afbreekbare middelen van MOTOREX!

Duport Lubricare is dé specialist in biologisch afbreekbare smeermiddelen

Wij zijn al ruim 30 jaar actief in de wereld van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Als leverancier van het Zwitserse MOTOREX zetten we ons in om een duurzame oplossing te bieden die machines in topconditie houdt. De producten van MOTOREX worden gebruikt in branches waar duurzaamheid cruciaal is, zoals de bosbouw, de offshore sector, in de landbouw en meer.

Duport Lubricare is onderdeel van Duport B.V. Dit bedrijf is al sinds 1967 een bekende naam in onder meer de agrarische sector. Duport importeert, produceert en levert verschillende landbouwmachines voor allerlei toepassingen.

Wilt u meer weten over de biologisch afbreekbare smeermiddelen en wat deze voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op
Social Media
Instagram
LinkedIN
Postadres

Duport Lubricare BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl

Bezoekadres

Duport Lubricare BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl