De viscositeit van hydraulische olie

Hydraulische olie speelt een cruciale rol in het gebruik van zware machines. De olie zorgt ervoor dat er krachten overgebracht worden, waardoor onderdelen kunnen bewegen. Daarnaast smeert de olie deze onderdelen zodat ze soepel blijven bewegen én helpt de olie met het afvoeren van warmte uit de machine.

De keuze voor de juiste hydraulische olie voor uw machines is afhankelijk van meerdere factoren. Het type machine, de intensiteit van het werk, de locatie waarop de machine gebruikt wordt: het team van Duport Lubricare helpt u graag met het bepalen van de juiste olie voor uw processen. Hierbij kijken we onder andere naar de viscositeit van de verschillende soorten olie en geven aan wat het beste bij u past.

Duport Lubricare is de officiële leverancier van de biologisch afbreekbare smeermiddelen van het Zwitserse merk MOTOREX. Deze middelen zijn van de hoogste kwaliteit en bieden u een duurzaam alternatief. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze middelen.

Viscositeit van hydraulische olie

De viscositeit, de dikte van de olie, is een van de factoren die bepalen welk type olie bij uw machines past. Hoe dikker de olie, hoe beter het smeert én hoe beter de afdichting - maar het energieverbruik is hoger bij dikkere olie. Ook de efficiëntie en de nauwkeurigheid van de machine zijn beter bij dunnere olie. Daarnaast is de mate waarin de viscositeit behouden blijft bij uiteenlopende temperaturen een factor om rekening mee te houden.

Normen voor viscositeit en kwaliteit van olie

De viscositeit van onder andere olie wordt uitgedrukt in ISO VG. Bij deze normering wordt de viscositeit berekend bij 40 °C. Hoe dikker de olie, hoe hoger de ISO VG-waarde.

MOTOREX biedt diverse types biologisch afbreekbare smeermiddelen aan, die geschikt zijn voor verschillende machines. De viscositeit, de dichtheid en verschillende andere eigenschappen verschillen per type olie.

De producten uit de Ecosynth HEES lijn vallen onder de ISO 6743-4 HV normering. Dit geeft aan dat de producten efficiënter zijn, er minder brandstof verbruikt wordt, het product duurzamer is en de optimale viscositeit langer behouden blijft.

Ontdek de voordelen van de biologisch afbreekbare smeermiddelen van MOTOREX

Duurzaamheid is een groot thema in de offshore, de agrarische sector, de bosbouw en in andere industrieën waar in én met de natuur gewerkt wordt. Bedrijven willen de omgeving waarin zij werken zo weinig mogelijk belasten. Vanuit opdrachtgevers en overheden worden er steeds strengere eisen gesteld aan de manier waarop bedrijven hiermee omgaan.

  • De topkwaliteit biologisch afbreekbare smeermiddelen van het Zwitserse MOTOREX bieden u een duurzaam smeermiddel:
  • Lekt er onverhoopt olie uit een machine? MOTOREX smeermiddelen zijn binnen 28 dagen al voor 90% biologisch afgebroken;
  • MOTOREX olie is van hoge kwaliteit en gaat veel langer mee dan reguliere smeermiddelen. U hoeft de olie minder vaak te vervangen, wat u tijd en geld scheelt;
  • Omdat de olie veel langer gebruikt kan worden, hoeft er minder van geproduceerd te worden. Dit scheelt direct in uw CO2 uitstoot.

Duport Lubricare maakt de overstap makkelijk

Bent u op zoek naar een hydraulische olie die topkwaliteit combineert met duurzaamheid? De producten uit de ECOSYNTH HEES lijn van MOTOREX voldoen aan de strengste eisen en zorgen ervoor dat uw machines zo lang mogelijk in topconditie blijven.

Het team van Duport Lubricare staat voor u klaar om de overstap gemakkelijk te maken. MOTOREX garandeert dat de producten volledig mengbaar zijn met andere biologisch afbreekbare smeermiddelen. Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw huidige smeermiddelen gratis te bemonsteren en te testen of uw olie daadwerkelijk compatibel met MOTOREX is. Het monster wordt opgestuurd naar het laboratorium van MOTOREX in Zwitserland, waar het uitgebreid getest wordt. U ontvangt een certificaat van de uitslag: zo heeft u de zekerheid dat het middel inderdaad mengbaar is. U kunt de hydraulische olie van MOTOREX vervolgens gewoon bijvullen in uw machines!

Duport Lubricare is al ruim 30 jaar actief in de wereld van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Deze ervaring zetten we graag voor u in om u te helpen bij uw keuze voor
en de overstap naar de biologisch afbreekbare producten van MOTOREX.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact met ons op
Social Media
Instagram
LinkedIN
Postadres

Duport Lubricare BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl

Bezoekadres

Duport Lubricare BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 (0)523-619892
info@duportlubricare.nl